Winkelwagen

Blog

Quinter verbindt mens en organisatie

By december 17, 2020augustus 2nd, 2021No Comments

Blog

Impact

17 december 2020

Quinter verbindt mens en organisatie

Mark Braber | Founder Quinter

Quinter verbindt mens en organisatie
De wereld staat op zijn kop en wat zich al lange tijd aan het voltrekken is, is nu pijnlijk duidelijk geworden. Het mag anders, nee het moet anders. Het komt er meer dan ooit op aan om elkaars krachten te bundelen en samen schouder aan schouder een weg te vinden die werkt. Wat daarvoor nodig is? Ware verbinding. Verbinding in onszelf, hoofd, hart en handen, maar ook verbinding met elkaar en verbinding met ons ecosysteem. In een vorm die voedt en niet uitput.

Na een uitgebreide ontdekkingsreis, hebben we die vorm binnen Quinter gevonden en die deel ik nu ook graag met jullie.

Quinter verbindt
Al bijna tien jaar heb ik, Mark Braber, met Quinter mogen ontdekken wat er leeft bij mens en organisatie. Welk verlangen er is en wat er in de weg zit. En steeds komt het neer op het verlangen om te verbinden. Om met elkaar mooie dingen te creëren die toevoegen aan de wereld waarin we leven. Er worden steeds meer mensen wakker met de vraag wat wil ik betekenen voor de wereld waarin we leven? Voor de huidige en toekomstige generaties. Hoe laat ik de wereld een beetje mooier achter dan ik deze aantrof?

Purposedriven leadership; weer zo’n hippe term?
Het dieperliggende motief van handelen wordt gevonden in een krachtige why. Waarom doe ik wat ik doe en waarom doet de organisatie wat zij doet? Wij noemen dat purposedriven. Maar met een krachtige en diepgevoelde purpose ben je er nog niet. Daar is meer voor nodig. Krachtig leiderschap dat voortkomt uit die diepgevoelde purpose. Zo geef je vorm aan een toekomst die werkelijk van betekenis is. Dat noemen wij purposedriven leadership.

Onze 4 dimensies om blijvende en groeiende impact te realiseren
En dan is het ook wezenlijk dat niet een paar mensen purposedriven leadership laten zien maar de hele organisatie. Niet vanuit een opgelegd pandoer maar vanuit een diep gevoeld verlangen. Handelend vanuit gemeenschappelijk gevoelde waarden. Samen, schouder aan schouder. In een cultuur die gebed is in openheid en vertrouwen. Een cultuur waarin je jezelf mag zijn en mag ontwikkelen naar je volledig potentieel. Én een cultuur waarin duurzaamheid gebed is en zichtbaar is in alle processen, keuzes, uitingen en samenwerkingen. Een manier van ondernemen en werken die mens & organisatie voedt en zorgt voor een toekomstbestendig bestaan. Als je deze vier dimensies verbindt ontstaat er een synergetisch geheel dat zichzelf steeds weer versterkt. Dat zorgt uiteindelijk voor een krachtige impact in de wereld waarin we leven. In ons onderstaande model is dit visueel weergegeven.

Wij zijn Quinter, aangenaam..
De wereld een beetje beter maken dat lukt niet in je eentje. Dat is ook de reden dat Leontien Harsma, Thom Schouten en ikzelf elkaar hebben opgezocht. Grote vraagstukken vragen erom als collectief op te trekken. Dat doen we dus ook. Met nog veel meer mensen overigens. Onze rol bestaat eruit om steeds weer boven tafel te krijgen wat onze klanten nodig hebben om echt impactvol te zijn en bestaansrecht te hebben en te houden. Zelf hebben we dit ook gedaan. Het afgelopen jaar zijn we eerst naar binnengegaan. Wat voelen we deep down als onze gemeenschappelijke opdracht in het leven? Het antwoord is: VERBINDING aangaan en faciliteren.

Dit betekent 1+1=3 voor Quinter
Binnen Quinter bundelen we onze krachten. Op ieder van de dimensies hebben we experts in huis met een jarenlange ervaring in de praktijk binnen elke dimensie. Want we hebben ook geleerd dat als je iets moois en krachtigs wilt bouwen, je de beste resultaten realiseert als je samenwerkt. Wij helpen daarna ook met de implementatie van hoe je dat dan in de praktijk brengt. Dat doen we met een team van bevlogen specialisten die behoren tot de beste in hun vakgebied.

Uiteindelijk streven we ernaar dat betekenisvolle organisaties de nieuwe standaard vormen in de wereld waarin we leven. Ben je nieuwsgierig geworden wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier op de website, via info@quinter.nl of bel ons op 030 – 784 6873

Mark Braber | Founder Quinter

Mijn diepgevoelde levensopdracht is mens en organisatie bewust te maken van ieders unieke bijdrage aan een toekomstbestendige wereld.