Winkelwagen

Blog

3 tips voor alle ondernemende leiders

By april 4, 2022No Comments

Blog

Impact, Leiderschap, Purpose

4 april 2022

3 tips voor alle ondernemende leiders

Mark Braber | Founder Quinter

In het blog over ‘waarom is die purpose zo belangrijk‘ schreven we over waarom het hebben van purpose, visie en missie zo belangrijk is. Ook deelden we de 5 grootste valkuilen waardoor ze niet voor je gaan werken, welke wij regelmatig zien bij bedrijven.

In dit blog geven we je 3 tips om de drie eenheid wel voor je bedrijf te laten werken.

𝑾𝒆 π’›π’Šπ’†π’ 𝒉𝒆𝒕 π’“π’†π’ˆπ’†π’π’Žπ’‚π’•π’Šπ’ˆ: de purpose wordt verzonnen door een externe partij, de directie bedenkt een visie en de missie is iets wat in een presentatie genoemd werd.

𝑯𝒐𝒆 𝒛𝒐𝒖 𝒉𝒆𝒕 π’›π’Šπ’‹π’ 𝒂𝒍𝒔 π’‹π’Šπ’‹ π’ƒπ’†π’˜π’Šπ’‹π’”π’• dat een purpose niet zweverig is, dat een visie Γ©cht richting geeft en jouw werknemers zich Γ©cht verbonden voelen met de missie van het bedrijf?

Ook stellen we onze expertise ter beschikking. We ontwikkelden een spot-on aanpak welke we volledig afstemmen op jouw bedrijf, jouw mensen en jouw droom. Nieuwsgierig naar onze aanpak? Neem contact met ons op.Β 

Onze 3 tips om purpose, visie en missie wel voor je bedrijf te laten werken, vind je onder de afbeelding:

1. Bezint voor ge begint

Als je het proces van de drie-eenheid purpose, missie en visie goed wilt doorlopen dan vraagt dit voldoende tijd, energie en budget, wees je daar bewust van

Β 2. Stap uit je comfortzone

Het verkennen van die toekomst vraagt iets anders van ons als mens dan het runnen van de dagelijkse praktijk. Hoe opener je het proces van ontdekken in gaat hoe rijker je oogst.

3. Vertrouw op je fundament, ook bij tegenslag

Het kan zijn dat er zulke disruptieve ontwikkelingen in de wereld zijn dat je tijdelijk genoodzaakt bent om af te wijken van de gekozen koers. Doe dat als dat nodig is Γ©n zet opnieuw koers naar waar je wilt zijn zodra dat kan.

Mocht je je nog meer willen verdiepen in dit onderwerp dan is het boek Discover your True Nord van Bill George een aanrader.

 

Wil je sparren of kennismaken? Neem contact met ons zodat je kunt bepalen of wij de partij voor jou zijn.Β 

Mark Braber | Founder Quinter

Mijn diepgevoelde levensopdracht is mens en organisatie bewust te maken van ieders unieke bijdrage aan een toekomstbestendige wereld.