Winkelwagen

Blog

Liefdevol ondernemen

By februari 14, 2022april 4th, 2022No Comments

Blog

Impact, Leiderschap, Purpose

14 februari 2022

Liefdevol ondernemen

Mark Braber | Founder Quinter

Waarom ondernemen en liefde onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn?

Het is vandaag Valentijnsdag. De dag die volgens de overlevering ooit begon in de 3e eeuw na Christus met een priester Valentinus in het oude Rome. Deze Valentinus reeg toentertijd de ene goede daad aan de ander.

Nu is Valentijnsdag verworden tot de dag waarin je in de buidel dient te tasten om je geliefde van cadeaus te voorzien. De commercie heeft toegeslagen zeg maar. Zo gaat dat blijkbaar.

Het mooie van Valentijnsdag is dat het ons ook herinnert aan de liefde. Vaak denken we dan aan de zachte kant van liefde, van elkaar liefhebben en beminnen.

Maar liefde kent ook een hele krachtige vorm. Liefde hebben voor datgene wat je doet. Je ware passie volgen.

Dat is wat ik vaak terug zie bij de ondernemers die ik coach. Wat deze ondernemers gemeen hebben is een passie voor wat ze doen en daar iedere dag weer vol overtuiging aan werken.

Omdat deze dromen vaak zo groot zijn is het geen “walk in the park” om te bereiken wat wordt beoogd. Tegenslag, wanhoop, twijfel, het hoort er allemaal bij.

Maar gelukkig is er altijd de liefde nog. De tomeloze kracht die diep in ons allen schuilt om voorbij onze belemmeringen te komen. Die ervoor zorgt dat we juist op de momenten dat we wanhopen toch weer de kracht vinden die ons vooruit stuwt en verder brengt. En ons zo, stap voor stap, brengt bij waar we willen zijn.

De liefde zorgt ook voor de zo noodzakelijke verbinding in tijden van tegenslag of juist in tijden van euforie. Verbinding in onszelf en in verbinding met elkaar.

Dat is ook liefde.

Kortom, zie dit als mijn ode aan de liefde.

Want uiteindelijk draait het leven maar om een ding… precies de liefde.

Ik wens je daarom veel liefde toe.

Mark

Ps: hoe ziet het met de liefde in jouw werk? Lees verder onder de foto. 

Twijfel jij of je echt jouw ware passie volgt?

Weet je niet exact hoe jouw droom eruit ziet?
Ervaar je obstakels en weet je niet hoe deze te overkomen?
Vind je het lastig om jouw mensen aan jouw droom te verbinden?

Het team van Quinter is er voor jou. Door onze 𝐬𝐩𝐨𝐭-𝐨𝐧 𝐚𝐚𝐧𝐩𝐚𝐤 realiseren we een 𝐛𝐥𝐢𝐣𝐯𝐞𝐧𝐝𝐞 𝐭𝐫𝐚𝐧𝐬𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭𝐢𝐞, zowel persoonlijk als voor je bedrijf.

Mark Braber | Founder Quinter

Mijn diepgevoelde levensopdracht is mens en organisatie bewust te maken van ieders unieke bijdrage aan een toekomstbestendige wereld.