Re-inventing HR

Wie het boek ‘Re-inventing Organizations’ leest van Frederic Laloux, krijgt de kaders aangereikt om signalen die nu al zichtbaar zijn juist te interpreteren: de wijze waarop bedrijven zich organiseren zal totaal gaan veranderen. Overheid gaat naar onderheid, we moeten kantelen als we willen veranderen en iedereen heeft spreekrecht en ondernemersrecht. Met als twee gevolgen: management en HR verdwijnen. 

Re-inventing organizations is ‘work in progress’

Het is de opstomende generatie Y, de Einstein generatie, die de wereld op een wijze gaat beïnvloeden, waarin de huidige generatie managers zich niet meer zal herkennen. Ze zullen bovendien volkomen overbodig zal worden; niet alleen ‘gewone’ managers (middenkader of hoger) maar vooral de HR-manager mag naar huis of een ander vak gaan leren.

Jaja, zal de scepticus denken, weer een hemelbestormende nieuwe trend die, als je maar eventjes stil blijft zitten, wel over zal waaien.

Jammer, maar nee.

Re-inventing organizations is een onstuitbare nieuwe vorm van denken in de wijze waar op bedrijven zich gaan organiseren. Geen top-down meer, geen managers, geen loodzware backoffice en ook geen HRM.

Lees meer over dit onderwerp in het artikel van Meis Thewissen in het Tijdschrift Voor de verandering nummer #1, dat hier te downloaden is.